!!!!!!!!!!!!!
Karolina: Z drutu o długości 60cm zrobiono prostokątną ramkę. Jakie wymiary powinien mieć ten
prostokąt,aby jego pole było największe?
10 maj 22:11
Maslanek: P=a*b
a=60−b
P = b(60−b)
Niech f(x) = 60b − b2
fmax = f(30) = 1800 − 900 = 900.
Czyli b=30 ⇒ a=30.
10 maj 22:14
Maslanek: Oj dobra

Błąd

a=30−−b
P = b(30−b)
f(x) = 30b−b
2
f
max = f(15) = 450 − 225 = 225
b=15 ⇒ a=15
........................ Żenada
10 maj 22:15
Mila: 2a+2b=60
a+b=30
b=30−a
P=a*b
P(a)=a*(30−a)
P(a)=30a−a2 porządkuję
P(a)=−a2+30a
aw=15
bw=15
10 maj 22:46