matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!!!!!
Karolina:
(x−3)
2
= (2x−1)(x−3)
10 maj 22:09
Maslanek:
x
2
− 6x + 9 = 2x
2
− 7x + 3 x
2
−x − 6 = 0 x=3 lub x=−2
10 maj 22:09
Basiek:
(x−3)(x−3−2x+1)=0 (x−3)(−x−2)=0 −(x−3)(x+2)=0
10 maj 22:09