matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mógłby mi ktoś pomóc?
Patuś:
Czy mógłby ktoś pomóc ?
Zad. Niech A, B będą zdarzeniami zawartymi w przestrzeni Ω. Wiedząc, że P(A)= 0,62 , P(B')= 0,8 i P(A ∪ B)= 0,5, oblicz P (A∩B) i P(A−B).
24 kwi 17:11