matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszeo szybkapomoc
daga:
Sprowadź funkcję: f(x)=(2x−3)/(x−4) do postaci kanonicznej.
10 maj 21:37
Eta:
Najpierw dziedzina: D=R\{4}
2x−3
2(x−4) +5
5
f(x)=
=
= 2+
x−4
x−4
x−4
10 maj 21:48
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/145960.html
10 maj 22:04