matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
daga:
Zbadaj, czy ciąg a
n
=−3/2∙3
n
jest ciągiem geometrycznym
10 maj 21:11
Maslanek:
Tak
10 maj 21:11
Maslanek:
a
n+1
Możesz tak
= q
a
n
q = 3. Tak
10 maj 21:12
krystek:
a
n+1
jest :
=q (musi być równe liczbie)
a
n
10 maj 21:13