matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne cząstkowe
Sabina :
witam o to moje zdania mam nadzieje że znajdzie się jakaś kumata osoba która mi pomorze
byłabym wdzięczna 1. Z = 5 + 2x + 6y− x 2− y 2 2. Z = x2+ y+y2− 6x− 9y 3. Z = x2 −xy +y2−2+y 4. Z = x3+ 3xy+12xy
10 maj 20:45
Maslanek:
dx
1.
= 2 − 2x
dy
dy
= 6 − 2y
dx
dx
4.
= 3x
2
+ 3y +12y
dy
dy
= 3x + 12x
dx
10 maj 20:51