...
ala: Udowodnij równość :
a) 0,(90) +0,0(90)=1
b) 3,(6) x 0,(27)=1
c)420 x 840 = 1640
d) 279 x 927=2727
e) 35 +35+35 = 272
f) 45+45+45+45 = 84
10 maj 20:45
Maslanek: e) 35 +35+35 = 272
f) 45+45+45+45 = 84
No chyba nie
10 maj 20:46
10 maj 20:47
ala: przepraszam źle mi się wysłało, potęgi wogole nie zaznaczyly sie
10 maj 20:48
Maslanek: e) 35(1+1+1) = 36 = 272. Podobnie w f)
10 maj 20:49
pigor: ... np.
a)
0,(90) +0,0(90)= 9099+
90−0990=
9099+
999=
9999=
1 ,
b)
3,(6) x 0,(27)= 3
69 *
2799=
339 *
2799=
33=
1 . ...
11 maj 12:55