matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
Dz....:
Rozwiąż równanie:
x + 2
(6−3x) :
= 1
x
10 maj 15:36
picia:
najpierw jakies zalozenia trzeba zrobic..
10 maj 15:41
Mila:
x≠0⋀x+2≠0⇔ x≠0⋀x≠ −2
x
(6−3x)*
=1 /*(x+2)
x+2
(6−3x)*x=x+2 dokończ
10 maj 17:38