matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :)
:):
znajdz wartosc parametru "x" dla której iloczyn skalarny wektorów [2 ,x ,5] i [−3 , 1 , 2x] jest równy 2.
10 maj 14:33
ania:
2*(−3)+x*1+5*2x=2 −6+x+10x=2 11x=8 x=8/11
10 maj 14:47