matematykaszkolna.pl
pomoc maturzysta: Jak napisałem w liście półoficjalnym z angola 'hi" zamiast "dear Mr." to źle będzie?
10 maj 13:46
elpe: pewnie ze nie
10 maj 13:50
maturzysta: Ale do nauczyciela miałem list napisać i od razu: Hi George! xD
10 maj 13:54
Maslanek: Mogłeś napisać w PS., że miło było wypić brudka
10 maj 13:55
Maturzystka ;D: Ps . Bring some vodka
10 maj 13:58
maturzysta: Oooo, mogłem tak napisać, ale w instrukcji nic nie pisało, abym poprosił, żeby coś przyniósł, a po drugie musiałem się liczby słów trzymać emotka emotka
10 maj 13:59
Maturzystka ;D: ja byłam na maxa zestresowana, ale nie było zle ale trzymacie sie liczby słow, tzn 120 ? ja miałam 137 xD
10 maj 14:04
asdf: Zadania z czytania (4 − 6): Zadanie 4: 1 b The historical sentence 2 f The first edition 3 d What it is about 4 a What readers whished for 5 h Successful adaptations 6 g Why so expensive 7 c money−making location Zadanie 5: 1 T 2 T 3 F 4 F 5 T 6 F Zadanie 6: 1 d decided to talk about their illness in public 2 c forgot to take the tablets 3 d during his stay in Gabon 4 a thought he had caught a different disease 5 b his work colleagues 6 c cares about his health more 7 a makes people more aware of a dangerous disease
10 maj 14:08
asdf: @maturzystka Ja coś koło 150, musiałem trochę skreślić (podałem adres szkoły, a przeczytałem, że żadnych adresów) Jak napisałem, że koło szkoły numer 1 to nie jest adres co nie ?
10 maj 14:09
Maturzystka ;D: nie bedzie zle huhu prawie tak samo miałam ale miałam inna grupe, bo w tym 6 wydawało mi się , ze cały czas powtarzaja mi sie te same litery , tzn aa,cc i takie tam
10 maj 14:12
Maturzystka ;D: niee, chodzi Ci o lokalizacje ? No to dobrze, może byc.. ja tez napisał ,ze bedzie w klubie ' montana ' i xD
10 maj 14:13
asdf: co z tego, że inna grupa jak tutaj masz odpowiedzi od razu, każdy miał ten sam tekst emotka Za 4 powinienem mieć full, za 5 naliczyłem 2/5 albo 5/5, a w 6 6/7. Czyli 16/20 albo 19/20 emotka a z anglika miałem dwóje na koniec.
10 maj 14:14
maturzysta: Bez dwóch ostatnich zadań mam 25pkt. Z pisemnymi pojechałem ostro. Napisałem, że trzeba odwołać mecz popołudniowy, gdyż jestem na kursie językowym i że mam ważny egzamin xD Potem zaproponowałem kino po południu. ?
10 maj 14:15
asdf: w 5 jest 6 pkt czyli albo 3/6 albo 6/6 powinienem mieć, ze słuchania coś pkt dostane i z listu (w obu podałem co trza było) chyba zdałem
10 maj 14:16
maturzysta: A z półoficjalnego zrobiłem list jak do kolegi xDDDDDDDD
10 maj 14:17
asdf: Ja napisałem, że sędzia ma połamaną nogę i w tym czasie czy idziemy na plaże bo jest dobra pogoda
10 maj 14:17
maturzysta: Ja wcale zadania nie zrozumiałem! Zmylił mnie ten kurs językowy w treści. Myślałem, że tylko ja jestem na nim... LOL
10 maj 14:18
asdf: ZADANIE 1. 1.1. F (Sarah first went to the Arctic to make a film for TV.) 1.2. T (Sarah made some wildlife films before filming Arctic Tale.) 1.3. T (Arctic Tale is about changes in animals' living habits.) 1.4. F (Low temperatures are the main problem for film makers in the Arctic.) 1.5. F (In the interview, Sarah presents her views on global warming.) ZADANIE 2. 2.1 E 2.2 F 2.3 A 2.4 D 2.5 C ZADANIE 3. 3.1 B 3.2 A 3.3 C 3.4 A 3.5 C
10 maj 14:19
Maturzystka ;D: jak wszytko podliczyłam z lekkim zaniżeniem, to wychodzi 70 −80 % czyli jest dobrze raczej emotka mam jeszcze 2 przedmioty biologie i chemie i goraco licze na drugie osiemdziesiątki
10 maj 14:24
maturzysta: Ja mam chemię... Boże, panicznie się boję, bo to moje być albo nie być życiowe. Innych studiów nie mam emotka
10 maj 14:25
Maturzystka ;D: ja własnie chemie zdaje ot tak nie wiem czy jest wymagana lubie wysoko poprzeczkę sobie stawiać , a przy okazji wiem ze mi sie w zyciu to przyda, bo na pierwszym roku , mam podobno samą chemie..
10 maj 14:37
Maturzystka: Mial ktos moze 2 grupe? Prosze o odpowiedzi
10 maj 14:48
10 maj 14:53
Angol: Ja nie wiedziałam, czy mam tego nauczyciela potraktować jako znajomego po szkole, czy tak służbowo do niego pisać. A jak zabrakło zwrotu yours faithfully a napisalam all the best to tylko za formę zabiorą punkty, czy gorzej?
10 maj 15:11
Trivial: Nie można pisać 'Yours faithfully' gdy zna się imię. Wtedy piszemy 'Yours sincerely'. emotka
10 maj 15:17
Arcane ShadowMaster: Ja napisałem poprostu Dear English teacher ;f
10 maj 15:22
maturzysta: A ja na "ty"
10 maj 16:28
ManFanUtd: Też miałem taki dylemat. Gdyż u mnie jest tak że z niektórymi nauczycielami przeszedłem an TY. Bo mówiły, "Po maturze jestem Monika, a nie żdna Pani Profesor"
10 maj 16:55
ManFanUtd: Ma ktoś odpowiedzi do innych wersji np gdzie w zadaniu drugim wyrażenie "Fire Alarm on Train" był jako E a nie jako B?
10 maj 16:56
Maturzystka ;D: Każda matura jest kontrowersyjna jakby innej osoby nie mogli dać ,zeby wszystko było jasne
10 maj 16:59