Oblicz
Letty: Wszystko jest w stopniach
sin(300 − 100)*sin 31 + cos 340*cos 50
10 maj 13:08
Letty: Jak to liczyć

?
10 maj 13:10
Maslanek: sin 200 = −sin20
cos 340 = cos20
10 maj 13:11
Letty: no dobra ale co dalej
10 maj 13:14
Letty: jest tak :
− sin 20 * sin31 + cos20 * cos50
10 maj 13:15
Maslanek: Nie mam pojęcia
10 maj 13:17
Letty:
10 maj 13:18
Nienor: A dobrze to przepisałaś?
10 maj 13:21
Letty: Tak
10 maj 13:24
Maslanek: cos 20 * sin 40 = cos 20 * 2 cos20 sin20 = 2*cos
20 sin20
Więc sin20(2cos
20 − sin31)...
Dalej się nie da chyba
10 maj 13:26
Letty: ale dlaczego dałeś 2*cos
20sin20

dlaczego zero stopni
10 maj 13:42
Nienor: cos0=1, więc zawsze możesz go wpisać.
10 maj 13:44
ania: miało być 20° ....po prostu zjadło mu 2
10 maj 13:44
Maslanek:
10 maj 13:45