Ile to jest??
Kiti: c
2 = 4a
2+ 2
√2a
2
w takim razie samo c może być tak zapisane?
c=2a +
√2√2a

?
10 maj 12:19
Nienor: Nie.
c=p4+2p2 a
10 maj 12:21
Maslanek: Raczej jako:
c=a√2 * √2+√2
10 maj 12:21
Nienor: c= √(4+2p2)a
10 maj 12:22
asdf: c2 = 4a2 + 2√2a2
c2 = a2(4 + 2√2)
c2 = a2(4 + √8)
c2 = a2(4 + 812)
c = (a2)12((4)12 + (812)12)
c = a(2 + 4√8)
tak o bym to zrobił
10 maj 12:25
Mila: c2=a2*(4+2√2}
c=a√4+2√2
10 maj 12:26
ania: asdf ostatnie dwie linijki skasuj;>
√4+9 ≠ 2+3
10 maj 12:28
Maslanek: Czwarta i piąta linijka nie są równoważne asdf
10 maj 12:29
asdf: poprawcie mnie bo ja błędu nie widzę
10 maj 12:36
Maslanek: Pieriwastkujesz sumę, nie składniki sumy.
10 maj 12:37
asdf: a(4 + √8)<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12
tak?
10 maj 12:38
asdf: a(4 + √8)12
10 maj 12:38
Maslanek: Mhm
10 maj 12:39
ania: tak
10 maj 12:39
asdf: | | 1 | |
a |
| tak można i liczyć dalej  ? |
| | (4 + √8)2 | |
10 maj 12:40
Maslanek: Czemu odwrotność?
10 maj 12:43
asdf: a nie wiem co ja już kombinuję..
| | 1 | |
a(4 + √8)12 = a(4 + √8)−2 = |
| |
| | a(4 + √8)2 | |
10 maj 12:46
10 maj 13:15
asdf: dlatego napisałem " a nie wiem co ja już kombinuję.." błąd i tyle
10 maj 13:20