Równania różniczkowe
hwdtel:
(2x + 1)y'' +y' = x − rozwiąż
xy''−y'=0 − roztrzygnij czy:
a) y = Cx
2
c) oba rozwiązania są poprawne
10 maj 11:14
Obywatel:
No Kitajew ,co jest ,zakasaj rękawy ,wjeb Goridze i weź się do uczciwej roboty,
czyli za matematykę!,za co ci płacą
10 maj 19:20
Obywatel:
Kitajew,nasze słonko,niedawno zeszło,a ty ciągle w tamtej epoce
12 maj 16:09
hwdtel :
Hej ,ho ,hej ho,do pracy by się szło
16 maj 08:37
Artur z miasta Neptuna:
hwdtel −−− a Ty co?
sam byś ruszył DUPĘ, a nie jeszcze innych poganiasz
16 maj 12:51
Artur z miasta Neptuna:
a zadanie jest banalne −−− podstaw (a) i sprawdź czy się zgadza.
| | 1 | |
(b) to de facto błędnie zapisana odpowiedź (a) −−− bo: |
| jest stałą, więc powinno się |
| | 2 | |
zapisać y=C
1x
2
16 maj 12:52
Ola :>:
(2x+1)y'' +y'=x
2xy''+ y''+y'=x/:x
2y''+y''+y'=1
3y''+y'=1
y'=1−3y'' 3y''=1−y'/3 y''=1/3 − y'/3
3y''+ 1−3y''=y'
y'=1
y''=1/3 −1/3 y''=0
(2x+1)0+1=x 0+1=x x=1
16 maj 15:26
hwdtel :
Przyswoisz ty wreście społeczne maniery( widocznie w dupę jeszcze nie wyjebany telewizyjny
kolaborancie−to tyle co do dupy)A faktycznie przydało by się zrobić z tym porządek!Mnie za to
nie płacą,wstrętów nikomu nie robię i nie zachowuję się jak uprzywilejowane bydlę
16 maj 15:27
Artur z miasta Neptuna:
hwdtel −−− to było do mnie ? Jeżeli tak to zważaj na słowa studenciaku od siedmiu boleści.
Logiczne myślenie to dla Ciebie problem?
16 maj 15:32
hwdtel i bocian:
To przynajmniej się przedstaw niecywilizowane bydlę,uprzywilejowana prostytutko telewizyjna,no
jaki masz bandycki pseudonim w tej cuchnącej gównem instytucji.Ty psia wywłoko,ty zasrana
szmato,wiesz że mówisz do Polaka,ty gówno jasełkowe,jak cię bandyckie bydlę pozbawić
dygnitarsko−psychiatrycznych przwilejów to nic z ciebie nie zostanie
16 maj 21:15
Daniel: y'−y=1
28 lis 19:04
Daniel: Jak to rozwiązać?
28 lis 19:05
Krzysiek: Nie lepiej nowy temat założyć?
Zaczynasz od rozwiązania równania jednorodnego
28 lis 20:34