10 maj 10:55
Maslanek: 1. D − odczytanie z postaci kanonicznej
2. B − translacja o wektor [2,3]
3. A
4. D − ramiona skierowane do dołu, wierzchołek nad osią OX
5. A
6. D
10 maj 10:58
Nienor: 1. Największa wartość funkcji kwadratowej (o ile nie ma podanego zakresu) jest w p wierzchołka
paraboli (dla a < 0, jak a>0 to funkcja nie ma wartości największej).
Wystarczy odczytać z wzoru funkcji, bo f(x)=a(x−p)2 + q
czyli p = −4
2.x2−6x−7=0
(x−7)(x+1)=0
x=7 v x=−1
3.(x+3)(x−1)=0
x=−3 v x=1
4.f(x)=−3x2 −6x −5
10 maj 12:12
Drewno: Dziękuje bardzo,wszystko sie zgadza
10 maj 22:58