przesunięcie funkcji
donia: wykres funkcji f danej wzorem f(x)=−2x2 przesuniętowzdłuż osi 0x o 3 jednostki w prawo oraz
wzdłuż osi 0y o 8 w górę, otrzymując wykres funkcji g. a/funkcja g określona jest wzorem
g(x)=−2x2+bx+c.Oblicz b i c b/rozwiąż nierówność f(x)+5<3x POMOZCIE

!
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
10 maj 08:25
Basia:
y = −2(x−3)2+8
dalej policz sama
10 maj 09:19
donia:
Dzięki Basiu, funkcja kanoniczna,W(p,q) ale dlaczego akurat ta i jak obliczyć bic,bo bez
obliczania wiadomo, że p=3, a q=8
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
10 maj 17:09