matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o szybką odpowiedź
tom:
oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego w którym przekątna podstawy ma 6
√
2
a przekątna ściany bocznej ma 12cm.
9 maj 22:48
Mila:
1
a
2
=
(6
√
2
)
2
2
a
2
=36 −pole podstawy a
2
+H
2
=12
2
36+H
2
=144 dokończ
9 maj 22:52