pliss, szybko
tom: oblicz pole powierzchni graniastosłupa którego krawędź boczna ma 10cm a podstawa jest trapezem
równoramiennym o podstawach 3cm i 9cm oraz wysokości 4 cm.
9 maj 22:09
ff: 240j3
9 maj 22:11
tom: napisać jak to się rozwiązuje
9 maj 22:12
Saizou : V=P
podstawy*wysokość
V=11*2*10=240
9 maj 22:21
tom: tak to wygląda ?
9 maj 22:24
ania: V=12*2*10=240
9 maj 22:29
Saizou :
9 maj 22:33
tom: mam tu obliczyć pole a nie objętość
9 maj 22:33
tom: a pole wynosi 268cm2
9 maj 22:34
Saizou :

z Pitagorasa x=5
P−b=2*50+90+30=100+120=220
P
c=220+48=268
9 maj 22:40
tom: edweadscpoa
25 maj 21:15