matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliccz sprytnie
hejo:
85*87−83*89
9 maj 19:37
G:
(83+2) * 87 − 83 * (87 + 2) = 83 * 87 + 2 * 87 − 83 * 87 − 2 * 83 = 2 * (83 + 4) − 2 * 83 = 8
9 maj 19:45
a ja:
ja bym sprytnie wyciągnął kalkulator
9 maj 19:47