zadanie maturalne
debil: Witam, mam pytanie. Jako, że na pewno bardziej orientujecie się w takich kwestiach. Właśnie
przed chwilą skończyłem pisać maturę z matematyki rozszerzonej. Troche głupio się przyznać ale
powiedzmy że zmieniłem polecenie, przez co wyniki wyszły złe... W zadaniu o treści: W układzie
współrzędnych rozważmy wszystkie punkty P=([tex]\frac{m+5}{2}[/tex], m) , gdzie m nalezy do
przedziału −1,7 obustronnie domknięty. Oblicz najmniejszą i największą wartość PQ do kwadratu,
Q=(55/2,0) Zamiast podanych współrzędnych P podstawiłem P=(1/2m,5/2m)

Mam szanse cokolwiek
dostac za to zadanie? Szkoda w sumie wszystkie zadania poszły super, a zawaliłem taką głupotą
−
− Proszę o odpowiedź. Najlepiej byłoby kogoś kto ocenia matury...