Matura
Godzio: rumpek Basiek kylo TOmek
Jak wam poszło

? Z tego co znalazłem to
TOmek 70−75%, a reszta ?
100 będą

? Jak oceniacie ? Tak na oko była przyjemna, w każdym razie pierwsze 6 zadań, które
zobaczyłem to raczej fajnie się robiło, dalej nie chciało mi się już liczyć
9 maj 15:31
Basiek: Nie doczytałeś się mojego narzekania?
To była moja wielka życiowa porażka.

Ogólnie− nie umiem liczyć. W ostatecznym rozrachunku,
całe to rozszerzenie mogłam sobie... darować
9 maj 15:32
Godzio:
Ale co Ci sprawiło trudność (widziałem, że coś tam narzekałaś

)

Błędy rachunkowe − jasne,
ale ogólnie rozwiązania ? Dobrze rozumowałaś czy to też się posypało ?
9 maj 15:34
Basiek: Same rachunki.

I jakieś tam błędy musiałam też zrobić. Ale ogólnie... wydawało mi się, że
umiem.
Życie jest okrutne.
9 maj 15:35
Godzio:
A liczyłaś sobie ile mniej więcej zdobędziesz ?
9 maj 15:38
9 maj 15:39
Alkain: Ja też coś koło 70 % mogło być lepiej...
9 maj 15:40
Basiek: Przemilczmy to, tak będzie najlepiej. Minuta ciszy za zmarnowane marzenia i pogrzebane ideały.
9 maj 15:40
TOmek: Rumpek pewnie już opija 100%

9 maj 15:42
Godzio:
TOmek Mam nadzieję, że się na prawdę przydałem

Gratuluje zapału
9 maj 15:43
Godzio: naprawdę *
9 maj 15:43
Godzio:
Basiek to może jednak politologia ?
9 maj 15:44
Godzio: Żartuje
9 maj 15:45
Rumpek: Oczywiście 100%.
Na opijanie przyjdzie czas wieczorem.
9 maj 15:45
Godzio:
Chcesz blokadę za podszywanie się ?
9 maj 15:46
Basiek: Nie chcesz dożyć starości? Toż, ja bym trzecią wojnę światową wywołała.

Aktualnie to... nie
mam planów. I wszystko mi jedno. Muszą mnie gdzieś przyjąć, prawda?
9 maj 15:47
TOmek: haha kozak nad kozakami, gratuluje Rumpek

. Godzio Twoja rola w moim matematycznym rozwoju
była nieoceniona
9 maj 15:47
Godzio: Basiek spokojnie się dostaniesz
9 maj 15:49
TOmek: Rumpeka post widziałem dzisiaj tylko raz, kiedy potwierdził moje zadanie pisząc "

" ale
wtedy mi sie wtedy morda usmiechnęła
9 maj 15:49
TOmek: nie potrafie juz pisać po polsku

...............
9 maj 15:50
geronimo: @Godzio
Może zastrzeżenie nick`a by pomogło.
Pytaliście kiedyś Jakuba o taką opcję?
9 maj 15:50
Pepsi2092: rumpek nawet jak jest pijany to swojego nicku nie pisze z dużej litery bo przeglądarka
automatycznie ustawia, więc nie udało się komuś
9 maj 15:50
Godzio:
Na ten temat była już nie jedna rozmowa

Dzisiaj to zostawmy
9 maj 15:52
Bartek0807: Rumpek gdzie się wybierasz? tak z ciekawości?
9 maj 15:52
Basiek: Godzio− jeszcze raz ktoś z takim tekstem wyjedzie... Boże, daj mi cierpliwość.

Wiesz, ja mówię serio, tak liczę, że zrobiłam trzy pierwsze, dwa dowody i stereo. W reszcie mam
inne wyniki..., bo nie umiem liczyć. Więc NIE, nie dostanę się, chociażbym chciała. Zamiast
się użalać, trzeba znaleźć coś alternatywnego, np:
http://www.studia.net/spis-wszystkich-kierunkow-studiow/142-specjalnoci-ekonomiczne/1753-analityka-gospodarcza
9 maj 15:53
TOmek: on chce iść na Uniwersytet Wrocławski (matematyka + informatyka)
9 maj 15:53
Godzio:
Basiek na matematykę się dostaniesz

A po tym zawód gwarantowany
9 maj 15:54
Basiek: Godzio− ja tam nie wytrzymam 5 lat.
9 maj 15:55
ukaszek: ja myslalem ze bedzie 45−50 a napisalem na jakies 35
9 maj 15:56
Godzio:
A tam nie wytrzymasz

Polubisz dowodziki i w ogóle, a później sobie w banku będziesz
pracować, 7000 na wstępie dostaniesz
9 maj 15:56
Bartek0807: kurde chce iść na jakąś dobrą uczelnie z matmy. Myślałem o UJ ale sam nie wiem.
9 maj 15:57
Bartek0807: ktoś jeszcze rozwarza matematczne studia?
9 maj 15:57
Bartek0807: rozważa*
9 maj 15:58
Basiek: Nie chcę pracować w banku.

Przecież nie po to człowiek siedzi i 5 lat uczy się jakichś
bzdur.
Matematyka mnie dziś zdradziła, nie dam się znów oszukać
9 maj 15:58
Godzio:
A co chcesz robić

?
9 maj 15:59
Godzio:
Bartek chcesz iść na czystą matmę?
9 maj 15:59
Ajtek:
Dowidziki od
Godzia Basiek polubisz. Wiem to z doświadczenia własnego

.
Witam wszystkich

.
9 maj 16:00
psik: czy można się dostać z matmą 68% na budownictwo? :C
9 maj 16:00
Godzio:
Cześć

Oj polubi polubi

Tego nie da się nie polubić
9 maj 16:00
Bartek0807: nie mam pojęcia moge iść na teoretyczną na uniwerek albo stosowaną na agh.
Ale nie wiem gdzie jest fajnie...nie wiem co jest jak i co jest lepsze...potrzebuje z kimś
pogadać...niech mnie ktoś przytuli..
9 maj 16:01
Godzio:
psik zależy gdzie i zależy jak inne przedmioty, które się liczą Ci poszły
9 maj 16:01
Ajtek:
Nie można nie lubić to fakt, tylko trzeba myślenie włączyć

.
9 maj 16:01
geronimo: @psik
podstawa czy rozszerzenie 68%
9 maj 16:01
Godzio:
Jak chcesz mogę Ci trochę opowiedzieć o studiach matematycznych, może nie konkretnie tam gdzie
chcesz iść, ale ogólne pojęcie mam
9 maj 16:03
Basiek: Godzio− ależ ja nie wiem. Właśnie dlatego chciałam na FiR ma spoooro specjalizacji. I masę
bezrobotnych. Księgowość jest opłacalna, ale nie chciałabym, nie wiem, ogólnie chciałabym coś
w tę stronę gospodarki, finansów, ew. administracji.

Może nie jestem ścisłowcem, ale
humanistką też tak średnio. Zawsze (od roku) wydawało mi się, że byłabym całkiem dobra w
czymś, co nie będzie ode mnie wymagało JEDYNIE liczenia, czy też JEDYNIE humanistycznych
umiejętności
Ajtek − cześć
9 maj 16:03
psik: rozszerzenie of course.
9 maj 16:04
Bartek0807: mysle że z podstawą na 96 procent i rozszerzeniem na 94 procent dostane się raczej wszedzię
więc raczej moge przebierac
9 maj 16:04
Godzio:
Basiek, finanse ? ⇒ matematyka, specjalizacja: matematyka finansowa
9 maj 16:05
psik: a ja podstawa na jakieś 96% a rozsz. 68% D: I co ja mogę teraz?
9 maj 16:05
psik: Ale na budownictwo to raczej duże progi nie?
9 maj 16:06
Bartek0807: Godzio jeśli mozesz to chętnie poczytam
9 maj 16:06
Godzio:
psik, nie uzależniasz wszystkiego od matmy, na uniwersytetach (na k. technicznych) liczą
się różne przedmioty, z takim samym skutkiem jak matma: fizyka, geografia, biologia, itd. na
politechniki raczej fizyka/geografia. To, że matma Ci tak poszła, nie znaczy że nie dostaniesz
się na jakiś lepszy kierunek
9 maj 16:07
elpe: psik obawiam sie ze nie mamy do wyboru za duzo

ja licze jedynie na R troche wiecej ale
to i tak nie otwiera nam drogi na studia na Agh−u itp.
9 maj 16:07
Pepsi2092: Wiem wiem

Ja tutaj pewnie jeszczy wygłoszę publicznie swoją litanię w oddzielnym temacie,
ale tak czy tak chciałbym wszystkim bardzo bardzo podziękować za pomoc. Nawet nie wymieniam
nicków bo kogoś pominę i będę potem miał do siebie pretensje

Ogólnie znajdowałem się w
bardzo podobnej sytuacjii do
ICSP, chodziłem do technikum informatycznego i miałem matmę
na podstawie. Cały materiał na poziom rozszerzony poznawałem i ogarniałem własnie dzięki
Waszej pomocy. W 4 klasie dodatkowo chodziłem na korki ale ta godzinka w tygodniu w porównaniu
z systematyczną i ciężką pracą jaka jest na lekcjach matematyki w liceum o profilach np
matematyczno−fizycznych nie ma porównania. Już nie chodzi o sam poziom nauczania, co jest
naprawdę bardzo ważne ale o samą ilość przerobionych zadan i poznany materiał. Ja tu nie
jestem od oceniania poziomu poszczególnych szkół itd ale zdążyłem zauważyć, że Ci co się
odłączyli od całej tej grupy i ciężko pracowali sami i powierzyli swoje nadzieje własnie w tym
forum i pomocy ludzi którzy się tu udzielają wyszli na tym chyba najlepiej. Dlatego z podstawy
spodziewam się ok 96−98% z rozszerzenia 70−84% i z całym przekonaniem mogę to powiedzieć że to
własnie za sprawą tych wszystkich co mi tutaj pomagali. Dlatego jeszcze raz dziękuję
serdecznie za wszystko i jak już się uporam z tymi maturami wszystkimi postaram dalej się
bawić z tą matematyką. Sorry
Godziu że czasami nie spełniałem Twoich oczekiwań i nie
edukowałem się z materiału wykraczającego poza maturę, ale uwierz mi że miałem taki natłok z
tą matematyką i fizyką że z czasem też krucho było

Ale po maturach myślę że będę gotowy do
dalszego dzialania

Jeżeli komuś podpadłem lub coś głupiego napisałem to z góry przepraszam.
Dzięki Wam są powody do radości
9 maj 16:09
Basiek: Matematyka finansowa.... o matulu. Nie sądzisz,
Godzio, że to jednak jest za dużo
matematyki w tej matematyce?
9 maj 16:15
Basia:
Bartek0807
Zależy co Cię w matematyce bardziej bawi. Czy stwory abstrakcyjne ( o ile już jakieś znasz )
takie jak pierścienie, grupy, ciała itp. czyli algebra abstrakcyjna, teoria mnogości,
topologia itp. czy może raczej probabilistyka (z tym, że to co mieliście w szkole z
prawdopodobieństwa, to nie jest nawet 0,1 wierzchołka góry lodowej) i też czy bardziej
teoretycznie, czy bardziej praktycznie.
W sumie to trudno ocenić dopóki się nie zacznie studiować.
W sposób bardzo uproszczony powiem tak:
Abstrakcja ⇒ teoretyczna i uniwersytet
.not. abstrakcja ⇒ zastosowania (różne np.matematyka finansowa) i raczej politechniczne studia
Kasa ⇒ .not. teoretyczna i uniwersytet chyba, że potem dodatkowo zrobisz coś z innej półki
9 maj 16:16
Godzio:
Pepsi broń Boże nie wymagałem od Ciebie wychodzenia po za materiał

Ja sam przed maturą
skupiłem się na maturze, a nie na studiach, to czego się nauczyłem było w 2 LO i się
utrzymywało dzięki forum, nigdy nie będę wymagać więcej od kogoś niż od siebie
9 maj 16:18
9 maj 16:23
Godzio:
Basiek idź studiować tam gdzie
ICSP 
, na pewno by się ucieszył
9 maj 16:25
Basiek: Faceci.... z pewnością

Tymczasem, mam inne zmartwienia, znikam.

Pa.
9 maj 16:27
Bartek0807: dzięki Basiek
9 maj 16:28
kylo1303: Godzio Milo ze pytasz, ja nei jestem zadowolony bo katastrofalnie spartaczylem polowe
zadania. Moze to troche smiesznie brzmi ale jak ostatni cep zapomnialem o wspolczynniku. Nie
wiem ile mi punktow zabiora, bo polowa zadania dobrze + sposob liczenia dobry, ale mysle ze
wynik bedzie okolo 92% (mam cicha nadzieje na 94%). Nie jest zle ale powinno byc lepiej, bo
zadania nai byly bardzo trudne, wiekoszsc taka obliczeniowka.
9 maj 16:36
Godzio:
No to gratuluję

Miejmy nadzieję, że będzie wyższy wynik
9 maj 16:37
krystek: Pamiętajcie, że kazdy poprawny krok jest punktowany, to ,ze wynik nie jest prawidłowy , błędy w
obliczeniach ,nie przekreslaja i nie dają 0 punktów , do czego najczęściej byliście
przyzwyczajani w szkole .
9 maj 17:51
Śniący: a jak się popełni błąd obliczeniowy po drodze, ale poprawnie doprowadzi zadanie do końca to
dają później punkty czy nie?
9 maj 17:53
krystek: Dają .
9 maj 17:55
Śniący: dzięki za odpowiedź, polepszyłeś mi humor
9 maj 18:47
psik: a jak trzeba było zrobić z prostokątem i trójkątem?
9 maj 18:58
Godzio:
| | a * b | | √a2 + b2 * h | |
Ptrójkąta = |
| = |
| ⇒ h = ... |
| | 2 | | 2 | |
b
2 = h
2 + x
2 ⇒ x = ...
9 maj 19:01
psik: yhyh, czyli zupełnie źle to zrobiłem. Napisałem twierdzenia pitagorasa 3 razy i właściwie tyle.
9 maj 19:07
psik: Ciekawe czy za to chociaż 1 pkt wleci.
9 maj 19:18
lolita: Ehhh dlaczego dopiero dzisiaj trafiłam na to forum
9 maj 19:22