matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
v
Zuza:
https://matematykaszkolna.pl/forum/rysunek48272.png
|BD|=
√
a
2
+b
2
|BE|=
√
a
2
−h
2
1
2
ab=
1
2
h*BD h=
BD
ab
=
√
a
2
+b
2
ab
itd.. Myślicie, że tak może byc?
9 maj 14:40
Zuza:
tzn h=
ab
BD
9 maj 14:43
Zuza:
proszę, niech ktoś sprawdzi
9 maj 14:49