tangens trapezu prostokątnego
ROBERT: WITAM. Czy może mi ktoś pomóc z tym zadaniem bo zawieszka. Wyznacz tangens kąta ostrego, mając
dane że podstawy trapezu prostokątnego maja dlugość 6 i 10 a wysokość jego to 12
9 maj 13:29
ania: tg = 12/4 = 3
9 maj 13:44
ROBERT: tangens trapezu prostokątnego
ROBERT: WITAM. Czy może mi ktoś pomóc z tym zadaniem bo zawieszka. Wyznacz tangens kąta
ostrego, mając
dane że podstawy trapezu prostokątnego maja dlugość 6 i 10 a wysokość jego to 12
9 maj 13:45
ROBERT: Dziekuje, i to wszystko czy trzeba to jakoś rozpisać?
9 maj 13:46
ania:

tangens to niebieskie do czerwonego
niebieski to wysokość 12
czerwony to róznica podstaw 10−6 = 4
9 maj 13:47
ROBERT: to tak zrobiłem. tylko zawieszkę jakoś złapałem i nie wiedziałem co dalej

obliczyłem pole i
utknelem na tng
9 maj 13:48
ROBERT: Dziękuje Aniu
9 maj 13:50