matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź tożsamość:
Letty:
Sprawdź tożsamość:
α−β
α−γ
β−γ
sin(α−β)+sin(α+γ)+sin(β−γ)=4cos
sin
cos
2
2
2
9 maj 12:29
AS:
czy poprawnie podałeś treść zadania? Czy katy podane są kątami trójkata? Już dla α = β = γ tożsamość nie zachodzi.
9 maj 13:05