.
elpe: Rozszerzenie 2012
Jak Wam poszlo i jak oceniacie.
Osobiście napisałem na ok. 60−80%
i wydawała sie trudniejsza niż zeszłoroczna
9 maj 12:28
aaa: Mi sie wydaje ze mam ok. 85/90 % oczywiscie jak zawsze zjebalem prawdopodobieństwo. xd
9 maj 12:31
elpe: w sumie to nie była taka zła jak ktoś sie uczył

9 kijowe ale

no nic nie ma co zapeszać
9 maj 12:33
hh: ile wam wyszlo to z tymi liczbami

?
ile ich jest
9 maj 12:35
Pati: bedzie cos kolo 90

glupie bledy znowu
9 maj 12:38
TOmek: 952
9 maj 12:39
Pati: hh 280
9 maj 12:39
ttt: 20...
9 maj 12:40
Kaka: Ja pitole same koksy są na tej stronie ,trudna była wg mnie i pewnie bede mial max 40%
9 maj 12:40
Error_Demon: Mnie ciężko ocenić niby zrobiłem 8/11 zadań do końca więc jeśli gdzieś się nie pomyliłem to w
porządku a w pozostałych trzech liczę na jakieś punkty bo coś tam robiłem ale nie mogłem dojść
do rozwiązania. Mam nadzieję że te rozwiązane są rozwiązana dobrze.
9 maj 12:42
Daniel: POZDRO− ZEMDLAŁEM

/ moge sie juz pozegnac ze studiami, chyba ze w piatek fiza rozsz na 100%
9 maj 12:43
TOmek: ile wam wyszlo z tym prostokątem

?
9 maj 12:44
rumpek:
9 maj 12:45
TOmek: zajebiscie
9 maj 12:46
TOmek: a liczb 8 cyfrowych to 952
9 maj 12:46
Error_Demon: Też chyba miałem 952
9 maj 12:47
jarke: pamięta ktoś treść tego zadania z parametrem z analitycznej?
9 maj 12:47
TOmek: to było banalne wyszło
| | 2605 | | 2045 | |
najmniejsza |
| i najwieksza |
| tak? |
| | 4 | | 4 | |
9 maj 12:48
Adam: Mi największa wyszła 26054 a najmniejsza chyba 500
9 maj 12:52
TOmek: | | 3+√37 | |
W parametrze mi wyszło m=√ |
| co nie nalezlo do rozwiązania "Δ>0" |
| | 2 | |
9 maj 12:53
Error_Demon: Najmniejsza 500, największa 20454
9 maj 12:53
Error_Demon: Tomek jak najmniejsza mogła Ci wyjść większa od największej?
9 maj 12:54
luc: ja się zamotałem w 3 warunku x14+x24 rozpisałem to ze wzorów skróconego, moze ktos to
rozpisać dla mnie?
9 maj 12:55
TOmek: zle przepisalem, powinno byc na odwrot
| | 2045 | |
najmniejsza −> |
| blabla |
| | 4 | |
9 maj 12:55
TOmek: (x12)2+(x22)2=(x12+x22)2−2(x1x2)2
teraz rozpisze :x12+x22=(x1+x2)2−2x1*x2
zatem((x1+x2)2−2x1*x2)2−2(x1x2)2
9 maj 12:57
kylo1303: rumpek Jak poszlo? Jesli chodzi o wartosci najwieksza i najmniejsza to mam inaczej bo mi
liczby calkowite wychodzily. I wartosci te byly na granicach przedzialu <−1,7>.
9 maj 12:57
rumpek: Nie obstawiam wyniku

chociaż widzę niektóre podobne zadanie z parametrem
m = −
√14 v m =
√14 
W sumie od 80% będę zadowolony
9 maj 12:59
luc: tak miałem i podstawilem m i skomplikowane równanie wyszło 4 stopnia chyba?
9 maj 13:00
luc: tez ci takie wyszło tomek?
9 maj 13:01
TOmek: równanie 4 stopnia wyszło, tylko mi cos pierwiastki nie te wyszly
9 maj 13:04
luc: to mam dobrze do tego miejsca wiec pewnie nie bedzie za czesc wspólna i odp pktów?
9 maj 13:05
Error_Demon:

TOmek dlaczego tak nie było przypadkiem że dla m=−1 jest największa, a
najmniejsza kiedy m należało do prostej prostopadłej i przechodzącej przez Q?
9 maj 13:05
Pepsi2092: Ja osobiście liczę na 70−80% także nie ma tragedii

napiszcie mi jak zadanie z tym |PQ|
liczyliście, bo ja to zrobiłem z odległosci dwóch pktów P i Q i wyszła mi funkcja kwadratowa,
sprawdziłem czy wierzchołek należy do przedziału, nie należał więc policzyłem wartości dla
skrajnych liczb z dziedziny

ale słucham Was
9 maj 13:08
TOmek: robiłem tak jak Pepsi napisał
9 maj 13:09
luc: jak sie nie napisało tego warunku w PQ z funkcja kwadratowa tylko przedziały od razu policzyło
to odejma pkt? jak myślicie?
9 maj 13:10
psik: robiłem tak jak Tomek napisał ale spieprzyłem

. Bo porównywałem współczynniki wielomianów
zamiast przenosić na drugą stronę D:
9 maj 13:12
Bartek0807: osobiście nie jestem pewny kombinatoryki i nie zrobiłem ostatniego bo nie miałem pomysłu a tak
to wszystko
9 maj 13:18
max: Ostatnie było łatwe.. P(A'∩B)≥0,7 z tego wynika, że P(A') musi być na pewno ≥0,7 wynika to z
części wspólnej. Skoro P(A')≥0,7 to P(A)≤0,3. No i znów z części wspólnej P(A∩B') na pewno
jest mniejsze bądź równe 0,3 bo P(A)≤0,3. Ja poległem na tej odległości punktów...
9 maj 14:51
max: A kombinatoryka 12=2*2*3 12=3*4 i 12=6*2 i na 3 przypadki.
W pierwszym 8 po 2 razy 6 czyli 28*6 możliwości
W drugim 8*7 możliwości
W trzecim 8*7 możliwości
Razem tam wyszło chyba 260 albo 280 jeśli dobrze pamiętam
9 maj 14:52