matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij tozsamosc
larakg:
udowodnij tozsamosc 1ctgα=
sinα+cosα
sinα
9 maj 12:11
asdf:
nie powinno być 1 + ctgα?
9 maj 12:11
larakg:
tak tak przepraszam
9 maj 12:12
asdf:
cosx
ctgx =
sinx
sinx + cosx
1 + ctgx =
sinx
sinx
cosx
1 + ctgx =
+
sinx
sinx
9 maj 12:22