matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź tożsamość:
Letty:
Sprawdź tożsamość:
sinα+sinβ
β−α
=ctg
cosα−cosβ
2
9 maj 12:08
ania:
2sin
α+β
2
cos
α−β
2
cos
α−β
2
−−−−−−−−−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−−= −ctg
α−β
2
=ctg
β−α
2
−2sin
α+β
2
sin
α−β
2
−sin
α−β
2
9 maj 12:15
aga:
ctg2α * sin α
18 maj 07:33