matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz miejsce zerowe
larakg:
oblicz miejsce zerowe f(t)=
1
2
t
2
−2t+1
9 maj 11:53
asdf:
przyrównaj do zera i licz:
1
t
2
− 2t + 1 = 0
2
....
9 maj 11:54
ania:
t=2−
√
2
lub 2+
√
2
9 maj 11:57