matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownania kwadratowe
larakg:
rozwiaz rownania kwadratowe 4x
2
−
4
3
x+
1
9
=0
9 maj 11:39
ania:
Δ=16/9−16/9=0 x=4/3 / 8 =1/6 pierwiastek podwójny odp x=1/6
9 maj 11:45
Sławek.:
x0 = 1/6
9 maj 11:46
asdf:
16
16
Δ =
−
= 0
9
9
4
3
x
0
=
8
9 maj 11:46