9 maj 11:18
Patronus:
1. promień to √25 = 5
długość okręgu to inaczej obwód czyli 2πr= 10π
2. policz wierzchołek W = (xw, yw), yw to największa wartość funkcji
9 maj 11:21
Sławek.: 10π
−4
(−∞,−5>u<2,+∞)
9 maj 11:21
ania: 1. długość okręgu to 2πr ze wzoru widać że r=5 więc długość to 10π
2. max to wierzchołek czyli (−3;−4) więc największa wartość to −4
3. x≤−5 u x≥2
9 maj 11:23
Patronus:

3) miejsca zerowe to −5 i 2, funkcja ma współczynnik przy x
2 dodatni czyli ramiona skierowane
do góry, rysujesz poglądowy wykres i patrzysz w jakim przedziale funkcja jest mniejsz lub
równa 0
Ano w takim
x∊<−5;2>
9 maj 11:23
picia: ma byc wieksze lub rowne 0
9 maj 11:24
Aga1.: Odp. do zad. 3.
(x−2)(x+5)≥0⇔x∊(−∞,−5>U <2,∞)
9 maj 11:31
tosia: W ciągu geometrycznym drugi wyraz jest równy (−2) , a trzeci wyraz (−18). Iloraz tego
ciągu jest równy?
jakich tu wzorów należy użyć?
9 maj 11:38
ania: q=−18/−2 = 9
9 maj 11:39
Sławek.: a2 * q = a3
−2 * q = −18
q = 9
9 maj 11:41