matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Marek :
1
ile jest (−
)
−2
=
2
9 maj 09:40
Sławek.:
−2
2
= −4
9 maj 09:41
squ:
−2 * −2 = 4 *
9 maj 10:02
Maslanek:
Jeśli nie ma się pewności, to zapisać można tak:
1
1
(−
)
2*−1
= (
)
−1
= 4
2
4
9 maj 10:49