matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
```:
Roziążcie prosz, zajmie to 30 sekund. 2(x−4)−2(8−2x)=
8 maj 22:47
Saizou :
2x−8−16+4x=6x−24
8 maj 22:48
asdf:
2(x − 4) − 4(4 − x) = 2(x − 4) + 4(x − 4)= 6(x − 4)
8 maj 22:57