plani
blogther: Punkty A(9;12) oraz B(5;10) lezna na okregu ktorego srodek lezy na prostej o rownaniu
x + y + 3 = 0 wyznacz rownanie tego okregu.
8 maj 20:59
Basiek: y=−x−3
S(x.−x−3)
(9−x)2+(12+x+3)2=(5−x)2+(10+x+3)2 => x=...... y=........
r z któregoś równania doliczyć.
8 maj 21:02
Mila: Jak Ci poszło dzisiaj?
8 maj 21:02
Eta:
k: y= −x−3 to S(x, −x+3)
|SA|2= |SB|2 =r2
dokończ..........
8 maj 21:03
blogther: no to r policze tak ze jak juz bede miał te ronanie okregu to podstawie sobie jakis punkt A lub
B i wylicze r tak?
8 maj 21:04
blogther: no mozna tez tak
8 maj 21:04
blogther: dzieki za pomoc
8 maj 21:04
Mila: To ja już nie piszę rozwiązania, bo co za dużo to nie zdrowo.Mam słaby refleks, a właściwie to
powoli piszę.
8 maj 21:05
blogther:
8 maj 21:13