matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie różniczkowe
us:
Równanie różniczkowe Sprawdzi ktoś czy dobrze zrobione?
xy
xy
x
1−y
2
+ y
2
= 1 <=>
= 1 − y
2
<=>
=
y'
dy
dx
dy
dx
y
1−y
2
<=> xdx =
dy
y
1−y
2
∫xdx = ∫
dy
y
x
2
y
2
= lny −
2
2
x
2
y
2
lny =
+
2
2
lny
2
= x
2
+ y
2
+ C.
8 maj 19:43
us:
Pomoże ktoś z tym równaniem? y' + 4x = y(e
−x
+ 4) Nie wiem jak rozdzielić zmienne
8 maj 22:30