pytanko
ajgored: Witam jak myślicie zadania na rozszerzeniu są dużo trudniejsze od tych na podstawie ? Jestem w
technikum budowlanym , więc uczyłem się w zakresie podstawowym i dziś bez problemu zdobyłem na
podstawie 96% , a gdybym bardziej się skupił mogło by być i 100% . Trochę żałuję , że nie
podjąłem się rozszerzenia , no ale ciężko mi było się na to zdecydować , bo wtedy cały zakres
bym musiał sam przerabiać , ale jak teraz patrzę to chyba bym dał radę ucząc się przez jakiś
czas . Ostatnio dużo się uczyłem z matematyki przewałkowałem wiele arkuszy i różnych zadań ,
można powiedzieć , że matematyka da się lubić , gdy chce się ją zrozumieć i rozwiązywanie
zadań to duża przyjemność .
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
8 maj 18:59
ajgored: odpowie ktoś ?
8 maj 19:15
Basiek: Podstawa a rozszerzenie, to duuuża różnica

Przejrzyj sobie arkusze z lat ubiegłych.
8 maj 19:15
kylo1303: no padłbyś
8 maj 19:16
kylo1303: wiadomka ze 2005 rok to siekiera ale 2010 to luzik total
oby w tym roku powtórzyli
8 maj 19:16
ajgored: jak tak patrzę na zakres z rozszerzenia na tej stronie to wcale tak dużo tego nie ma , a nawet
wiele rzeczy było przerabianych na podstawie , być może zadania są bardzo trudne .
8 maj 19:18
kylo1303: zadania są proste w miarę ale ciężko sformułowane i trzeba na nie wpaść
8 maj 19:19
Basiek: Powiem Ci, że to, że zakres jest ten sam, wcale nie znaczy, że zadanka są podobne. Po prostu.
Np. ja teraz robię, wcale nietrudne, a aż za 6 pkt:
| | 2m+1 | |
Dla jakich wartości parametru m równanie sin4x+cos4x= |
| ma rozwiązanie? |
| | m−1 | |
8 maj 19:20
clockn5: zamienic cos na sin i co dalej
8 maj 19:28
Basiek: Zauważ wzory skróconego mnożenia i staraj się zredukować do jednej zmiennej
8 maj 19:30