.
metiu: Wyznacz równania prostych przechodzących przez punkt P=(−1,2) i stycznych do okręgu o równaniu
(x−3)2+y2=9
8 maj 18:52
metiu: up
8 maj 20:26
Eta:
Wszystko dobrze przepisałeś? bo wychodzą nieco koszmarne rachunki
8 maj 20:37
metiu: No jest dobrze przepisane

A czy może wychodzi Ci delta 396 ?
8 maj 20:49
Eta:
Dokładnie taka i √Δ=6√11 itd........
8 maj 20:50
metiu: no bo już myślałem, że coś skopałem
8 maj 20:51
Eta:
Jest ok
8 maj 20:52
metiu: a tak sie spytam o to zadanie... Dane są punkty A=(−3,5) B=(0, −5) C=(7,1). Wyznacz taki punkt
D aby czworokąt ABCD był równoległobokiem.
8 maj 20:54