matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania na logarytmach dziesiętnych
mezo:
3log10−log40
2log25−3log125
8 maj 17:55
mezo:
up
8 maj 18:02
pigor:
3log10−log40
log10
3
−log40
... np. tak :
=
=
2log25−3log125
2log5
2
−3log5
3
log
1000
40
log25
log5
2
2log5
=
=
= −
= −
=
4log5−9log5
−5log5
5log5
5log5
=
−
2
5
=
−0,4
. ...
8 maj 18:03
mezo:
thx
8 maj 18:27