matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice funkcji :)
slash:
Proszę o pomoc.
tg
√
x
lim x−>0
sin3x
(3x−1
lim x−>∞
)
7
x
3x
8 maj 17:17
Basia:
tg
√
x
sin
√
x
=
=
sin3x
cos
√
x
*sin3x
1
1
sin
√
x
*
*
=
cos
√
x
sin3x
1
1
1
3x
sin
√
x
*
*
*
√
x
*
=
cos
√
x
3x
sin3x
√
x
1
1
3x
sin
√
x
*
*
*
→
cos
√
x
3
√
x
sin3x
√
x
1*(+
∞
)*1*1 = +
∞
3x−1
1
(
)
7x
= [(1−
)
3x
]
7
3
→ (e
−1
)
7
3
= e
−
7
3
3x
3x
9 maj 00:27
slash:
Dziękuję bardzo
9 maj 11:22