wykres funkcji
Asia: sporzadz wykres funkcji f(x)=12x+|x|. podaj liczbe rozwiazan rownania f(x)=m w
zaleznosci od parametru m
8 maj 16:39
Aga1.: | | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)=( |
| )x+x=( |
| )2x=( |
| )x, gdy x≥0 |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
| | 1 | |
f(x)=( |
| )x−x=1, gdy x<0 |
| | 2 | |
8 maj 16:42
66: 14x, dla x ≥0
f(x) =
1, dla x < 0
8 maj 16:43
Asia: wychodzi mii wykres, ale znowu liczba rozwiązan nie zgadza sie ...
8 maj 16:53
Maslanek: Dla m∊(0,1) 1 rozw.
Dla m=1 nieskończenie wiele
Dla m>1 i m≤0 brak rozwiązań.
8 maj 17:08