matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matura kat rozwarty
mac:
2α+2β+δ=180 α=90−β−δ/2 α+β+γ=180 γ=180−90+β+δ/2−β γ=90+δ/2 Dobrze to zrobilem ?
8 maj 15:31
Ola:
mac mam samo jak ty, tylko trzeba było napisać jeszcze tak: γ=90+δ/2 ⇒ 180 > γ=90+δ/2 > 90, dla 180 > δ > 0
8 maj 15:32