matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
trolololo:
rozwiaz rownanie 1/3sin(2x−pi/5)=−1/6 blagam o pomoc
8 maj 12:43
Aga1.:
1
π
1
sin(2x−
)=−
//*3
3
5
6
π
−1
sin(2x−
)=
5
2
π
π
sin(2x−
=sin(−
)
5
6
π
π
π
−π
2x−
=−
+2kπ lub 2x−
=π−(
)+2kπ, gdzie k∊C
5
6
5
6
oblicz x.
8 maj 14:26