dupa tamm
Kacper: zadanie.za 4pkt − ostroslup
BYLO TO ZADANIE DLA NIEPELNOSPRAWNYCH I ZLE ZROBILEM

... nie umiem czytac polecen a ze tak
uwielbiam graniastoslupy to obliczylem V graniastoslupa

/ koko koko matma "nie spoko ? "
8 maj 12:40
Error_Demon: Nie martw się lubię graniastosłupy tak samo jak ty.
8 maj 12:42
Kacper: hahaha ale beka , wyliczylem a,. H , pole podstawy i V=Pp*H <czyzbym 1pkt stracil ? ^^
8 maj 12:42
Kamil: Też tak na poczatku obliczyłem, ale przy pisaniu odpowiedzi spojrzałem na pytanie, wiec szybk
się poprawiłem. Ale powinieneś dostać za to zadanie z 2−3 pkt.
8 maj 12:42
Kasia: prawie tez bym popelnila ten sam blad, gdyby nie to,ze kolejny raz przeczytalam polecenie.. ale
nie martw sie, pewnie 3 punkty dostaniesz
8 maj 12:43
Mila: Kacper, jak Ci poszło?
8 maj 12:44
Kacper: czyli 98% JUPI :XX
8 maj 12:44
Kacper: jutro to 100% musze miec :F
8 maj 12:44
henryk: ale zwalilem... h policzylem jako 2a a nie a √3... i cale zadanie w cholere, zenua
8 maj 13:02
Dociekliwy: henryk: To samo mam! Tam chyba trzeba było wziąć pod uwagę tg 60 =
√3, tak?

/
Ktoś potwierdzi?
8 maj 13:12
ttt: tak tg60= √3
8 maj 13:18
Daniel: ja nie bralem
8 maj 13:23
Daniel: napisalem ze H=a√2*√3=4√3
bo a=2√2
8 maj 13:23
Rafaman: | | 33 | |
ja chyba cos skopalem bo wyszlo |
| |
| | 2 | |
8 maj 17:47
olo: a ja jak jest wzór 1/3 Pp*H to 1/3*8 wziąłem za pierwiastek i wyszło...2
8 maj 19:52
tomek: Punktacja tego zadania pewnie będzie taka: 1 pkt za obliczenie boku podstawy, 2 pkt za pole
podstawy, 3 pkt za wysokość i 4 pkt za objętość ostrosłupa. Czyli jeżeli ktoś policzył dla
graniastosłupa to odejmą 1 pkt nie więcej.
8 maj 21:49