granica funkcji
cinek: Obliczyć granicę funkcji:
x−> 0
8 maj 11:43
cinek: hmm, nikt tego nie wie?
8 maj 13:45
8 maj 14:00
Amaz:
x→0 błąd cinek
8 maj 14:03
Alkain: Przepraszam nie spojrzałem, że x→0.
8 maj 14:05
Basia:
| | 1 | | 1 | | −1 | |
x→0 ⇒ |
| → (+∞) ⇒ − |
| → (−∞) ⇒ exp |
| → 0 |
| | x2 | | x2 | | x2 | |
i tyle
8 maj 14:09
Alkain: Czyli poprawka
| | 1 | | 1 | |
e(−1x*x)= |
| (1x*x) ( |
| =∞ przy x dążącym do 0) |
| | e | | x*x | |
| 1 | |
| ∞=0 Granica równa się zero  |
| e | |
8 maj 14:09
Amaz:
Zatem wynik, który podałeś jest niedobry.
8 maj 14:09
Amaz:
Dokładnie.
8 maj 14:10
Alkain: Amaz wiem, już to napisałem
8 maj 14:10