policzyć:D
vein: było tam jeszcze takie zadanie co do trójkąta prostokątnego
boki miały długości 5 i 7 ale z pitagorasa żaden wynik nie wychodził poprawny.
Zaznaczyłem c najbardziej zbliżony. Jak myślicie która odpowiedź była poprawna?
mój wynik to
12+4√3
8 maj 11:26
kylo1303: Pisz w tamtym tamcie to ci bede odpisywal, a nie do kazdego zadania piszesz tam + nowy
post. Nie ma co smiecic.
8 maj 11:28
Errant: 5 i 7 to przyprstokatne?
8 maj 11:29
kylo1303: Nie, bylo powiedziane ze 5 i 7 to dluzsze boki trojkata prostokatnego.
8 maj 11:30
asdf:

49 = x
2 + 25
x
2 = 21
x =
√24 = 2
√6
7 + 5 + 2
√6 = 12 + 2
√6
8 maj 11:32
Errant: Jeżeli to dłuższe boki to szukamy najkrótszego który wynosi 4√2
8 maj 11:33
picia: a nie czasem 2√6 ?
8 maj 11:33
Errant: moja pomyłka tak jak wyżej miałem dzisisaij nie liczyc
8 maj 11:34
kylo1303: 12+2√6
8 maj 11:34
vein: fak
8 maj 11:40