matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
Letty:
8
tgα − ctgα , jeżeli sin2α = −
9
8 maj 08:50
Letty:
Pomóżcie.
8 maj 09:22
Basia:
sinα
cosα
sin
2
α−cos
2
α
tgα−ctgα =
−
=
=
cosα
sinα
sinα*cosα
−cos2α
1
2
sin2α
cos2α policz z jedynki trygonometrycznej i podstaw (uwaga: jeżeli nie było dodatkowych założeń, to będą dwa rozwiązania)
8 maj 10:20