matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
Michaś:
Naszkicuj wykres f:
9
f(x) = 3 −
3
x
f(x) =
√
2
2x − 4
− 1
7 maj 23:37
Aga1.:
a)
3
2
1
1
1
f(x)=3−
=`3−3
2−x
=3−3
2
*3
−x
=3−(
)
−2
*(
)
x
=−[(
)
x−2
−3]
3
x
3
3
3
8 maj 15:17