matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile punktów wspólnych ma okrag...
Filip:
Proszę
! proszę
Ile punktów wspólnych ma okrąg o środku S i promieniu r z prostą l a) S=(0,1), r=3, l:x+2=0 b) S=(0,0), r=
√
10
, l: y+π=0 c) S=(−3,2), r=
√
2
, l:
√
3
y−6=0
7 maj 23:26