matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Zielonooka:
Jeżeli log
2
5= a, to log
2
20 jest równy a)2a b)4a c)a+2 d)2a+1
7 maj 23:24
Ajtek:
log
2
20=log
2
(4*5)=log
2
4+log
2
5=2+log
2
5=2+a, zatem c. Spać
7 maj 23:27
Zielonooka:
dzieki!
7 maj 23:28