Apel
Eta: Maturzyści ! pora odpocząć ........wiecie,że jutro
matura ? 
Umysł wypoczęty ,to sukces na egzaminie
gwarantowany !
Powodzenia
7 maj 23:22
Ajtek:
Słuchajcie
Ety, wie co mówi/pisze.
Powodzenia

.
7 maj 23:23
rumpek: Dziękować
7 maj 23:23
rumpek: Właściwie to nie dziękować
7 maj 23:24
picia: Swieta racja! Słuchajcie
Ety 
Powodzenia.
7 maj 23:24
Ajtek:
rumpek generalnie to
nie dziękować
Chociaż Ty możesz

.
7 maj 23:25
Godzio: Ajtek Ty w końcu zrobiłeś to zadanie ze złotą lcizbą

?
7 maj 23:26
Eta:
Podstawa dla
rumpka to malutki "pikuś" ... jak mój
Toffi
7 maj 23:28
rumpek: Nieprawda, nad wszystkim trzeba się zastanowić. W każdym zadaniu jest haczyk. Mam szanse na
uzyskanie dobrego wyniku, jak każdy inny maturzysta

. Dobranoc.
7 maj 23:30
Ajtek:
Cześć
Godzio, zrobilem, tylko nie moge watku znaleźć, za dużo ludzi dzisiaj siedzi.
Miałem małą przerwę. Znajomi mnie "porwali" na działkę niemalże bez mojej zgody, czytaj długo
weekendowe lenistwo. Jak się rozluźni to wrzucę w tamtym wątku

.
7 maj 23:30
Godzio:
Ok, poczekam
7 maj 23:30
Ajtek: 
.
7 maj 23:31
Basiek:
7 maj 23:32
Kacper: jak to powiedzial moj kumpel z klasy "sen jest dla ciot"

on sie uczy matmy noca
7 maj 23:38
Basiek: Ja żyję nocą.

W dzień śpi się dużo lepiej.
7 maj 23:38
Eta:
Niczym ja

( zatem do "ciot" nie można nas zaliczyć
7 maj 23:40
awe: powodzenia wszystkim!
7 maj 23:40
Basiek: Eta− ależ my jesteśmy fajne.


To czas ten... na naukę

Do dzieła!
7 maj 23:40
Ajtek:
kacper, jest w tym troche racji, tez tak robilem. Nikt nie stuka, nie puka, nie wali, zero
chałasu. Cicha muzyka z głośników i matma, i ja. Nocka kończyła się ok. 1−szej
Ale noc przed maturą z matmy to spałem juz o 23−ciej

.
Basiek zastosuj sie do tego co napisałem
7 maj 23:42
Maturzystka ;D: ja się wyspała

wieć teraz sie ucze.. aż zal mi odchodzić od matmy
7 maj 23:43
Eta:

i nie wkurzaj Mamy

( o ile pamiętam obiecałaś iść do spania o 23
oo
7 maj 23:43
Basiek:
Ajtek− no proszę Cię, nie mogę spać już o 23−ciej...

Będzie dobrze.

Pójdę spać przed 3−cią, obiecuję
7 maj 23:43
Ajtek:
O 23−ciej nie pójdziesz, gdyż już za kwadrans północ

.
7 maj 23:44
Basiek: Dokładnie. Zostaje drugi termin "Trzecia". I tak nie zasnę póki nie ogarnę pracy i rur. Nie ma
opcji.
Eta− to było przed polskim. A i tak skończyłam czytać streszczenia gdzieś w okolicy
trzeciej. No, ale udowodniłam, że można wszystkie lektury ogarnąć w ciągu dosłownie dwóch dni.
7 maj 23:48
Ajtek:
Basiek co nie zmienia faktu, iż będziesz niewyspana.
Wróć do pierwszego wpisu
Ety 
.
8 maj 00:02
Basiek: Ja nigdy nie jestem wyspana. Zerknij na swojego kota. On naprawdę ma podobny życiorys do mnie.
8 maj 00:04
Ajtek:
Widzisz, mój kot jest wyspany bardzo dobrze, gdyż cały czas praktycznie śpi. Nawet w nocy, mimo
iż to jest kota naturalny czas na łowy, w sensie polowania. Wiem, iż Ty masz też coś z kociej
natury, tzn. łowienie nocą wiedzy, nie tylko matematycznej. Polowanie na wiedzę o tej porze
już nic nie da. Co miałaś upolować, to juz masz. Nic więcej nie będzie, matematyczne myszy
pochowały się po norkach

.
Spać.
Raz jeszcze wróć do pierwszego postu
Ety 
.
8 maj 00:10
Eta:
No cóż skoro
Basiek nie chce spać, to ja i zagram jeszcze w brydża
8 maj 00:12
8 maj 00:13
Ajtek:
Eta, jak mi powiesz, że jeszcze potrafisz grać w szacy to się załamię.
Podobno brydż i szachy to są gry dla matematyków.
W szachach znam ruchy, w brydża potrafię policzyć punkty w kartach po rozdaniu i znam liczenie
kart w kolorze atu.
Gdzie ja się pcham w matmę

.
8 maj 00:15
Eta:
No to na pocieszenie powiem,że w szachy nie gram

, ale bez brydża obejść się nie mogę
8 maj 00:18
Ajtek:
No to powiem Tobie, że kiedyś w brydża grywałem na kompie, zasady mniej więcej znam, kiepsko
rozumiem licytację, tzn wiem ile muszę wziąć lew przy wylicytowaniu np 2 pik itd.
Kiedyś na wakacjach, zostałem dobrany jako czwarty. Jakie było moje zdziwienie jak na otwarcie
licytacji przez mojego partnera poleciało 3 kier. Miałem aż 7 punktów i 3 albo 4 kiery na
ręku, tego nie pamiętam. Moja odpowiedź pas.
Zdegustowało to pozostałych graczy, padło natychmiast, "pokaż karty". Pokazałem. Okazało się że
szlemik był pewniakiem, natomiast szlem do ugrania przy jednej, drobnej przerzutce.
Do kogo ja startowałem

.
8 maj 00:25
jarke: najgorzej jest, gdy po prostu nie można zasnąc... ;f
8 maj 00:58
Basiek: Ucz się, nie narzekaj.

"Wykorzystaj ten czas"

jak mówi jakaś piosenka, która mi po głowie
chodzi....
8 maj 01:00
jarke: hahaha

czytałem ostatnio artykuł w focusie o walce ze stresem, w którym pisało, że na kilkadziesiąt
przed stresującym wydarzeniem, powinno się napisać na kartce papieru, długopisem/piórem
wypracowanie na temat stresującego wydarzenia. może nie wypracowanie, a po prostu tekst o tym
co za jakiś czas się wydarzy, jaki to będzie miało wpływ na nas, dlaczego, po co, obawy...
ja piszę teraz

, bo rano tooo...
kończę już ^^
8 maj 01:04
Rafaman: Z polaka mi się "prześliznęło" bo czytałem streszczenia dzien przed maturą a czytaniem książek
sie brzydziłem

No ale na 3 strony udało się napisać na maturce i muszę powiedzieć, że i tak
byłem dobrze obkuty po przeczytaniu tych streszczeń XD
Tak ogólnie to:
http://www.youtube.com/watch?v=Snw7of1_-w8
Czyli robiłem w tym czasie zadanka z matmy, ale niech los nam sprzyja i tym razem
Życzę nam wszystkim powodzenia, oby nie było zadań trudnych lub takich które w arkuszu znaleźć
się nie powinny, szczególnie na matematyce rozszerzonej <3 .
8 maj 01:04
Basiek: Hahaha, filmik jest genialny

Boże, łezka się w oku kręci....
8 maj 01:06
jarke: hahaha, doooobry film
8 maj 01:10
Rafaman: cholera mi tylko 50% lub więcej styka żeby sie dostać na studia(niech żyje niż demograficzny) i
obym mial tyle, jutro przyjdę z podstawy za tablice i naprzód przypominam sobie wzory
8 maj 01:10
Basiek: Z podstawy 50%?
Gdzie się wybierasz? Bo ja szukam jakiegoś kierunku.

"Kierunku awaryjnego"
8 maj 01:11
jarke: mówisz o rozszerzonej oczywiście?
8 maj 01:12
Rafaman: niee rozszerzenie
8 maj 01:12
jarke: ja "musiałbym" teoretycznie napisać na >60, w zależności jak napiszę podstawę
ale tak jak
Basiekk, zacznę szukać jakiegoś alternatywnego kierunku, tam gdzie przyjmą z
miernym wynikiem
8 maj 01:13
Rafaman: to możesz robić tak jak ja, jak się nie dostane to składam na fizykę na polibude tam nigdy
nikogo nie ma i prog 0 albo b.niski robie to tylko po to żeby z tego kierunku przepisać się na
inny wydział jak ktoś już wyleci z kierunku który mnie interesuje

To że ktoś wyleci to siła
rzeczy więc tylko na to czekam, jak dostane sie na upragniony kierynek to mogę być kujonem <3
8 maj 01:14
k: hehe to ja powiem wam, że mate na podstawie musze napisać na około 90% także jest ciężko, no
ale trzeba było wczesniej pomyśleć o tym, a tak to wybrałem profil biol−chem i już do matury
na rozszerzeniu nie było jak się przygotować
8 maj 01:15
Rafaman: z tym ze jak nikt przez dluzszy czas nie poleci z uczelni to mnie czeka to samo na fizyce XD
8 maj 01:15
Basiek: Pierwsze muszę w ogóle sprawdzić, czy zdałam polski.

Mam pewne obawy.
Wszyscy moi znajomi uważają to za... zabawne, że ja.... nie zdam polskiego. Ale cóż− życie.
Ja mam przelicznik taki, że 60% rozsz= 100% podstawy.
Ale nie powiem, ile to rozsz. musiałabym napisać, żeby się dostać.

Tyle to ja nawet nie
marzę.
Za rok też jest matura!
8 maj 01:16
Rafaman: wiesz obym nie musial za rok pisac...no ale jak dadza cholerna geometrie z dowodami które są
trudne i trzeba dużo zauważać to kaput...
8 maj 01:17
Rafaman: najwyżej za rok napisze znowu
8 maj 01:17
jarke:
@
Basiek, może nie mówmy o tym, że za rok matura, tylko postarajmy się tu wszyscy tak
zmotywować, żeby to jutro i
GŁÓWNIE W ŚRODĘ ROZWALIĆ NA >60, 70%, czo?
dobry plan?
8 maj 01:18
Basiek: Jestem zdemotywowana raczej maturą, niż zmotywowana. To nawet nie chodzi o to, że jestem
szczególnie głupia, czy coś. Ja po prostu np. źle przepisuję z kalkulatora, gubię liczby,
przekręcam znaki... no

To boli najbardziej
8 maj 01:20
Basiek: Ale czekajcie, może jeszcze nie czytaliście:
Robaczki (tak mi się nasuwa, po oglądnięciu wszystkich tu filmików...)
Nie życzę Wam powodzenia, bo wiem, że wszystkim pójdzie świetnie. Wszyscy jesteście naprawdę
zdolni, pracowici, gdybyście Wy nie mieli setki, to nie wiem, kto ją będzie mieć .
Nie musicie dawać z siebie wszystkiego, wystarczy połowa. Nie wychodźcie z sali za wcześnie,
żeby nie stresować kolegów, nie wypiszcie długopisów....
I pamiętajcie, że ja w Was wierzę! Nawet bardziej niż sama w siebie .

No. Głowa do góry.
8 maj 01:23
Rafaman: nie wiem, ale mi stres pomaga,wtedy szybciej myśle, jutro idę rano i jeszcze poprzeglądam na
tej stronce zadania z matur, może coś będę na świeżo pamiętać i pomoże

I niech bóg
błogosławi Andrzeja K. za stworzenie wspaniałych zbiorów
8 maj 01:23
Basiek: Mnie zazwyczaj też.

Tylko u mnie dużą rolę pełni psychika. Dojdę do zadania, którego nie
jestem pewna, a potem dalej to już co drugie źle. Nieważne, czy proste, czy trudne.
8 maj 01:25
jarke: jutro zrobisz wszystko, by nie robić takich błędów

najważniejsze to wiedzieć jak zabrać się za zadanie, jaką strategię obrać by rozwiązać krok po
kroku! wykorzystywać wszystkie informacje bezpośrednio wynikające z zadania jak i te, które
możemy stwierdzić na ich podstawie. z tym mam problem, hah, o to mój przykład:
robię zadanie ostatnio, i miałem na czworokącie opisany okrąg i miałem udowodnić że to
prostokąt i zaznaczyłem na rysunku, że przekątne to średnice okręgu, przecinające się w
połowie pod kątem prostym, było to ewidentnie widać, a ja nie wiedziałem co mam zrobić, żeby
udowodnić że to prostokąt...
głównie o wykorzystywanie wiedzy z właściwości figur itp...
ahhjo
bardziej
Basiek, boli fakt, że ma się przed sobą rozwiązane zadanie a się tego nie
widzi... :<
8 maj 01:25
Basiek: Uwierz mi, że nie.

Nie przebijesz tego np.

Na ostatniej próbnej obliczyłam przy zad. ze średnią liczbę danych
| | 28 | |
n=28 (zamiast bodaj 25), liczyłam wariancję dla xśr= |
| (coś takiego).... |
| | 125 | |
Obliczenia na stronę
8 maj 01:29
jarke: tak, grunt to wyjść/wyjechać sobie duuużo wcześniej, ja tak nie zrobiłem przed polskim, bo
piętnaście minut szukałem paska do spodni, bez którego ani rusz gdziekolwiek

, i później
stress, dodatkowo brak miejsca na parkingu, biegiem do szkoły, pytanie jeszcze która sala,
jutro wszystko na spokojnie zrobię, wcześniej wyjadęę, doooooobrze będzie
8 maj 01:29
Rafaman: ja omijam zadania na początku które sa meeega trudne i zaczynam od latwych do rozkminy, żeby
się nie zablokować (parametry,wielomiany,ciagi itd) a na koniec trudniejsze dowody z
geometrii... stereometria gdzie wymagana jest wyobraznia przestrzenna

Chwala,że na
polibudzie na 1 roku będę mieć tylko analizę którą lubię,logikę dla informatyków,algebrę

Fizyka+programowanie od 2 roku

Wszelkie przedmioty których nie lubiałem odpadają będzie
tylko trzaskanie zadanek z matmy <3
8 maj 01:31
jarke: hahahaha

albo ja wczoraj, pamiętasz jak się cieszyłem, że pierwiastek z delty wyszedł całkowity?
nie potrzebnie podstawiałem równanie prostej do równania okręgu, jak potrzebne mi było tylko
tyle, że podstawa trójkąta leży na prostej jakiejś tam, i wystarczyło pomnożyć promień razy
dwa i już bok miałem obliczony, ale nieee, jarek liczył współrzędne, później odległość między
wierzchołkami, i koniec końców wyszły mi przecinki, bliskie prawdzie, ale nie do końca
AC = 10 , a mi 9,89. i źleeeeeeeeee
obliczeń na połowę strony a wystarczyło dobrze przeczytać... ahh
8 maj 01:32
Basiek:
Rafaman− polibuda, gdzie?
8 maj 01:32
jarke: Rafaman, wybierasz się na informatykę? jakie miasto, jaka uczelnia?
8 maj 01:33
jarke: haha
8 maj 01:33
Rafaman: wrocek/poznań/gdańsk(to ostatnie to wątpie no ale może...) Zależy jakie wyniki itd , polak do
przodu tyle wiem
8 maj 01:33
Basiek: 
Co tak wszyscy do tego Wrocławia?
8 maj 01:34
jarke: ja Kraków
8 maj 01:35
Rafaman: Nie mam pojęcia. Mi to bez większej różnicy, wszystkie 3 szkoły będą dobre ^^
8 maj 01:36
jarke: najlepiej jest na początku rozpykać kilka zadań, których wyników jest się pewien, a później
męczyć się z tymi które są trudniejsze, świadomość, że kilkanaście punktów już jest potrafi
motywować
8 maj 01:36
k: sorki że się wcinam, ale jakie opinie o polibudzie Śląskiej? Warto tam się wybrać na studia?
P.S pozdrawiam maturzystów
8 maj 01:37
Basiek: Różnica jest.... trochę to daleko.
Jarke− AGH?

Jak się nie dostanę na UEK to pójdę na jakąś metalurgię, czy inne dziwactwo
8 maj 01:37
jarke: @
Rafaman, nie używaj słowa "SZKOŁA" bo już Cię nie dotyczy, tylko
uczelnia, kolokwia, całkiem inaczej brzmi
8 maj 01:37
jarke: Basiek, tak AGH

@
k, jest to jedna z najbardziej renomowanych uczelni politechnicznych w Polsce, mieści się
w pierwszej piątce bodajże.

mówisz o tej w Gliwicach?
8 maj 01:39
Rafaman: haha
8 maj 01:40
Basiek: Doszłam do wniosku ostatnio, że AGH to (za przeproszeniem) syf.
Ale to nic, jest w Krakowie
8 maj 01:40
k: tak, o tej w Gliwicach

Celuje właśnie w budownictwo, albo tam (ze względu na niższe koszty
utrzymania ) albo w Krakowie (ale tam jak wiadomo już trudniej jeśli chodzi u utrzymanie) no
ale tym się będe martwił później
8 maj 01:41
jarke: cokolwiek, byle się dostanę na wydział samogłosek <3
8 maj 01:41
Basiek: Od tego roku już nie będzie to wydział samogłosek.

Bo dokładają nowe kierunki, poza tym cały
wydział dzielą

(było się na dniach otwartych)
8 maj 01:42
jarke: HAH, pozdrawiam, widziałem na AGH próg minimalny na budownictwo
930 na 1000 punktów w rekrutacji

ja się śmieje a sam niewiele łatwiej mam, rok temu próg to 880.
ale przy mojej podstawie na +80, rozszerzeniu na +60, angielskim podstawowym +60 i podstawie
+40, powinienem się dostać
8 maj 01:43
jarke: ja niestety nie mogłem być

byłem za to na dniach UEKu i dostałem oshee za fałszywą ankietę, haha

cholera, nic nie wiem noooo, powiedziałabyś może nieco więcej?
8 maj 01:44
Rafaman: agh jest dobre, bo jak ukończysz to ma renomę, prace bez trudu znajdziesz.
Zresztą miewam wrażenie ,że 2 razy dokonujemy wyboru w ciemno ...
1x gdy wybieramy szkołe po gimnazjum..
2x gdy wybieramy studia...
kierujemy sie opiniami różnych osób a opinia jest subiektywna i to co ktoś powiedział nie
oznacza ,że Ty o tej szkole bedziesz mieć takie samo zdanie gdy do niej trafisz...
8 maj 01:44
Basiek: Zawsze jest budownictwo na PK.

PK kusi niskimi progami.
8 maj 01:44
8 maj 01:45
jarke: Politechnika krakowska?

cholera, nic nie wiem o innych uczelniach, jak się na AGH nie dostanę to nie wiem gdzie
pójść...
8 maj 01:46
Moryś: Wy o studiach rozmawiacie

Do roboty maturzyści ^^
Ja się śmieje bo na wakacjach u mnie otwierają biedronke, czyli nowe miejsca pracy dla
studentów xd
8 maj 01:46
Rafaman: XD
8 maj 01:46
Basiek: I absolwentów...

Tak, Politechnika Krakowska. Podobno. Nie wiem, nie nadaję się na inżyniera.

Ale to trudno.
8 maj 01:48
jarke: ojtam ojtam

inżynier większy szpan niż licencjat, lepiej wygląda przed nazwiskiem
8 maj 01:52
Basiek: Ale na PK pasuje mi tylko ( o zgrozo!) matematyka, a to i tak licencjackie
8 maj 01:55
Basiek: Hahahaha, 40% z rozszerzenia lub 80% z podstawy.
Mogę iść spać.
Dobranoc
8 maj 01:59
jarke: hehe, ja gdziekolwiek, byle informatyka, jakoś w innej roli siebie nie widzę jak administrator
sieci

albo cokolwiek obok tej roli
Basiek, może czas najwyższy kłaść się spać?
biorąc pod uwagę moje ostatnie przygody z zaśnięciem w piątek, skończyły się dla mnie
katastrofalnie, mianowicie dwoma godzinami snu, dzisiaj może będzie lepiej jak zasnę do
godziny od położenia się, ( jak dobrze pójdzie

), to i tak daje mi tylko marne dwie
godziny...
i będę ziewał jak na polskim, szefowa komisji śmiała się ze mnie, raczej z mojego ziewania, a
ja nie mogłem się skupić, jutro tak być nie może!

8 maj 01:59
8 maj 02:00
jarke: a nie jest tak, że punkty są doliczane z rozszerzenia i podstawy? że wiesz
podstawa + wynik po przeliczeniu z rozszerzenia?
na AGH tak jest, (całe szczęście

).
8 maj 02:00
Basiek: No, tam, gdzie ja się wybieram, to nie jest...., ale ten− to w takim wypadku
SIO! do
spania, te punkty jutro też są ważne
8 maj 02:01
jarke: POWODZENIA JUTRO 
dobranoc
8 maj 02:02
jarke: masz racje, mimo wszystko są ważne...
8 maj 02:02
Basiek: Jak coś, to widzimy się na
PK 
Dobranoc!
Tobie też powodzenia. Szczerze będę trzymać za wszystkich kciuki
8 maj 02:03
jarke: haha, dokładnie

zawsze to alternatywa jest ^^
8 maj 02:04
Rafaman: ja nie mogę spać :S nerwy.....
8 maj 02:05
jarke: jesteś w technikum czy liceum?
skąd zamiłowanie do informatyki?
8 maj 02:06
8 maj 02:07
jarke: już lepiej oglądać kolejne odcinki genialnego, (jak dla mnie), serialu
Breaking bad
8 maj 02:09
Basiek: Ma zasnąć szybko, a nie... oglądać filmy
8 maj 02:09
jarke: hehe, no tak, a ten serial wciąga

spakuję się na jutro
8 maj 02:11
Basiek: Ja rano...
Dobra. Znów się zasiedziałam. Za ok. 5h pobudka. Weźcie się w garść i do spania.
Gwarantuję Wam, że będzie dobrze, a jeśli nie− to możecie z pretensjami się do mnie zgłosić
8 maj 02:12
jarke: OKEJ 
doobrej nocyyy!
8 maj 02:14
Rafaman: nie potrzebnie poszedłem do technikum−powód był taki że byłem duszą towarzystwa w wieku 16 lat
i balowałem na okrągło więc nie myślałem o maturach itd hi−life xD NIe wiedziałem czy iść na
studia czy nie więc wolałem iść do technikum.. jak się nie będzie chciało to jest zawód.
Zamiłowanie pojawiło się z czasem jak się wyszumiałem,gdy zrozumiałem że informatka/matma to
jedyne co kocham i cholernie miło byłoby brać za coś co lubię robić pieniądze,zacząłem się
wtedy uczyć i myśle, że jest "szansa na sukces"
8 maj 02:14
Rafaman: co prawda mialem jakies 110 pkt więc z otwartymi rękami by mnie przyjeli do 2 liceum w okolicy,
ale młody i głupi byłem xD
8 maj 02:16
jarke: a widzisz, podobnie jak ja, jestem w technikum informatycznym, poszedłem tak o, bo się dostałem
z drugiej rekrutacji

, grałem w cs:s przez dwie klasy technikum, ze skutkiem wygranego
turnieju w gdańsku, kartę graficzną mam do teraz w kompie

,
aż pewnego dnia ogarnęła mnie pewna osoba, że masz zabrać się do nauki, w trzeciej klasie
podstawa, od czwartej zacząłem walkę z rozszerzeniem, a czy zwycięską okaże się
29 czerwca, oby zwycięską <3
idę spać! Ty też idź, a na dobre Nam to wyjdzie!

definitywnie idę spać
8 maj 02:18
profesorkowie z OKE: Proszę porzucić nadzieje, taką maturę wam damy,że na pewno nie zdacie. Do zobaczenia w sierpniu
Pozdrawia OKE.
8 maj 02:27
uczniowie z Wawki: Proszę porzucić nadzieje, takie odpowiedzi wam damy, że.. papiery za papiery.
Wy nam maturalne, my wam − żółte. Pozdrawiają Młodzi Gniewni.
8 maj 04:34
psik: Powodzenia, Łiiiii. Miałem dziwny sen, więc na pewno wszyscy zdamy.
8 maj 05:24
Dominika: Co wy ty o 5:24 tu robiłeś?
8 maj 06:54
asd213: NO co jeszcze trzeba powtorzyc

?
8 maj 07:18
maturzysta: największy stres przed matematyką , bo z tego przedmiotu czuję się najlepiej i mam spore
oczekiwania co do wyniku
8 maj 07:34
pawel: hahahah
8 maj 09:05