matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zostalo wyliczone bardzo prosze o rozpisanie
Ania:
4
K
112
= 0,01(1+
)
112
=80,86 gr
100
7 maj 23:03
aa:
wzór na kapitał K
0
= 0,01 p = 4/100 = 4% n = 112
7 maj 23:09
Ania:
to wiem ale obliczenia na wynik
7 maj 23:11