matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj współrzędne środka i promień okrgu
Adrianna:
Błagam o pomoc!Podaj współrzędne środka i promień okręgu. a) x
2
+y
2
=100 b) x
2
+2x+y
2
=0 c) x
2
+y
2
+4y=0 d) x
2
+y
2
+2x−2y=1 e) x
2
+y
2
−6x+3y=1 f) x
2
+y
2
+x+y=1
7 maj 22:28
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/145472.html
7 maj 22:29